Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Natuurgidsenopleiding

De cursus is volgeboekt.

In september 2017 start IVN Gooi e.o. een nieuwe gidsenopleiding. Wil je meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van IVN-activiteiten voor kinderen en volwassenen, dan is deze cursus echt iets voor jou.

IVN is een vrijwilligersorganisatie die hoge eisen aan haar leden stelt. Zij zijn de deskundigen die met hun werk bijdragen om lokaal de bewustwording rond natuur, milieu en landschap te vergroten. Zij zijn tevens het gezicht van de afdeling.


IVN afdeling Gooi e.o. leidt al jaren haar eigen natuurgidsen op. In de opleiding, die open staat voor leden en niet-leden, wordt naast het kennisaspect ook veel aandacht besteed aan presentatie- en excursietechnieken. Speciale voorkennis is niet vereist, maar wel wenselijk.

De IVN-natuurgidsenopleiding leidt op tot een erkend diploma. Van de afgestudeerde gidsen wordt verwacht dat zij zich in zetten voor de vereniging. Ben je geinteresseerd om mee te doen aan de nieuwe gidsencursus, dan kun je je met het onderstaande inschrijfformulier aanmelden voor de gidsencursus. De officiële inschrijving start in februari 2017.

Voor meer informatie over de IVN-gidsencursus kun je terecht bij gidsencursus.ivngooi@gmail.com of bij Inge Brandenburg, tel. 035-6838673.

gooi_inschrijfformulier-ngc_2017.pdf

gooi_folder_ngo_2017-2019.pdf