Rode bessen met groene bladeren aan een tak in zonlicht.

Wilde planten in de keuken; lezing en proeverij op 24 september 19.30 uur

Eys 4 september 2025

De wilde flora is niet alleen mooi en fascinerend, je kunt van wilde planten – bij voorkeur uit de tuin – ook de lekkerste gerechten maken.

Sandra Salvador, lid van IVN Heuvelland en actief in de plantenwerkgroep ‘Natura’ zal op woensdag 24 september in ons IVN-gebouw op de Boerenberg in Eys vertellen over wilde planten en hun culinaire mogelijkheden. En ze heeft verrassingen bij zich!

Sandra houdt van biodiversiteit in de tuin en van lekker eten. Die biodiversiteit wordt bereikt door vooral inheemse planten te gebruiken. Bovendien zijn veel van onze inheemse planten geschikt om er allerlei lekkere dingen van te maken. Zo kun je van de pulp van meidoornbessen heerlijke koekjes bakken en heeft de gele kornoelje niet alleen heel vroeg bloemen voor de eerste hommelkoninginnen en honingbijen maar kun je vanaf de nazomer de prachtige rode vruchten ook prima tot gelei, siroop, likeur en chutney verwerken. Sandra Salvador gaat niet alleen iets vertellen over de toepassing van inheemse planten in de keuken, maar ze zal jullie ook het een en ander laten proeven.

Wanneer: woensdag 24 september, aanvang 19.30 uur.
Waar: gebouw van IVN Eys op de Boerenberg (volg het pad dat begint tussen de huisnummers 11 en 17 op de Sint Agathastraat).
Voor wie: alle belangstellenden zijn welkom en de toegang is gratis. Graag even aanmelden: secretariaat@ivneys.nl

foto: de eetbare rode bessen van de gele kornoelje (Cornus mas)

Deel deze pagina