Vertrouwens-persoon IVN Elsloo

Vertrouwenspersoon van IVN Elsloo

We hebben een vertrouwenspersoon, vastgelegd in ons Huishoudelijk Reglement Artikel 7 “Beleid In veilige handen bij IVN”.
Dit artikel beschrijft de omgangsregels voor onze leden om te voorkomen dat er ongewenste omgangsvormen kunnen ontstaan met andere leden of met minder weerbare personen die meedoen aan onze activiteiten (wandelingen, excursies, kinder/jeugd activiteiten, ouderen).

Ons vertrouwenspersoon is aangesteld om meldingen te ontvangen, te aanhoren, te adviseren hoe hier verder mee om te gaan om herhaling te voorkomen. En om indien nodig gepaste maatregelen in gang te zetten. Tussen alle IVN afdelingen binnen de Westelijke Mijnstreek en is afgesproken dat deze rol vervuld gaat worden door de voorzitter van de lokale IVN afdeling.

Dus ………. heb je het gevoel dat er ergens iets misgaat, dat bijvoorbeeld iemand slachtoffer is van ongewenst gedrag. Wil je in het allergrootste vertrouwen ergens over praten, wetende dat dit absoluut niet verder gaat, dat nooit uit zal komen dat jij degene bent die ergens over gesproken heeft, neem dan contact op met onze voorzitter Remi Diris. Je vertrouwen zal niet geschaad worden, dus aarzel niet. Het is alleen maar in het belang van jezelf of anderen, waar dringend hulp nodig is. En je weet: voorkomen is beter dan genezen!