Lekker rondstruinen in de Natuur

Dronten 31 augustus 2023

Ben je ook zo geїnteresseerd in alles wat kruipt, fladdert, vliegt, zwermt, groeit en bloeit? Ben je nieuwsgiering wat er buiten allemaal aan grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt? Ben je graag buiten? En ben je tussen de 7 en 12 jaar oud dan is de JeugdNatuurClub van IVN Dronten echt iets voor jou.
IVN Dronten heeft twee actieve jeugdgroepen, één in Dronten en één in Swifterbant. Bij voldoende belangstelling gaan we ook een JNC in Biddinghuizen starten.
Wat gaan we doen?
We gaan op zoek naar dierensporen, bekijken paddenstoelen, bouwen hutten, vangen waterbeestjes, maken ontdekkingstochten en nog veel meer.

De JNC is er één keer in de maand (behalve juli en augustus) op woensdagmiddag.
We doen dit in Swifterbant elke 1e woensdagmiddag van de maand van 14.20 uur tot 15.50 uur. De start is bij de Hertenkampweg.
In Dronten is het iedere 3e woensdag van de maand van 14.30 uur tot 16.00 uur, ingang Wisentbos.
En bij voldoende deelname starten we elke 2e woensdagmiddag de JNC in Biddinghuizen. Tijd en plaats worden later bekend gemaakt.

Om de prijs hoef je het niet te laten, het jeugdlidmaatschap van IVN Dronten kost € 10,00 per jaar (van september tot juni).

Opgeven kun je hier. (Kies voor een jeugdlidmaatschap)

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom werkt IVN Natuureducatie dagelijks aan een (be)leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur. Verwondering voor de natuur staat hierbij centraal.  Wanneer kinderen regelmatig de natuur intrekken, verhoogt dat hun interesse en betrokkenheid. En dat is weer belangrijk voor later.

Deel deze pagina