Fairtrade spreekbeurtkoffer

 

Met de spreekbeurtkoffer kunnen leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs aan de slag. Het onderwijs is een belangrijke doelgroep om iets te vertellen over eerlijke handel.

Inhoud

In de koffer zit een poster om in de klas op te hangen. Naast diverse boekjes en folders bevat de koffer ook enkele Fairtrade producten. Om de leerlingen aan het werk te zetten is eveneens een fotospel toegevoegd. Enkele voorbeelden van deze foto’s staan onderaan deze pagina. Achtergrondinformatie over eerlijke handel en kinderarbeid maken het geheel compleet.
Alle documentatie is hieronder ook te downloaden.

Film

In de koffer zitten meerdere films van het Klokhuis over Fairtrade. Deze films zijn ook te zien op http://www.hetklokhuis.nl/onderwerp/fairtrade.

Deze spreekbeurtkoffer is een samenwerking van alle organisaties die deelnemen in de Fairtrade werkgroep Dronten

Lenen

De koffer is gratis te lenen via de Wereldwinkel in het Centrum van Dronten. Voor de duur van drie weken mag een leerling de koffer mee naar huis nemen om de spreekbeurt voor te bereiden, te geven, en de koffer zo snel mogelijk na de spreekbeurt weer terug te brengen.

handleiding_spreekbeurtkoffer_fairtrade.pdf

fairtradefactsheetbasisonderwijs.pdf

fairtradefactsheetvoortgezetonderwijs.pdf

fairtradeinformatiebronnen.pdf

fairtradeinformatiebronnen.pdf