Landschap

10 maart 2024: Excursie Abtswoudse Bos

Delft 3 maart 2024

Ontdek het prille voorjaar met de IVN-gids! Ten zuiden van de wijk Tanthof ligt het Abtswoudse Bos. Een afwisselend gebied met bos, ruigte, speelnatuur, recreatieweiden en een meanderende kreek. Midden in het gebied ligt ‘Moeder Aarde’, een heuvelpartij in de vorm van een vrouwenlichaam. We verkennen het gebied: voelt het nog winters of zien we al voorboden van de lente? Welke planten en dieren voelen zich hier thuis? Wandel mee en ervaar de natuur aan de rand van de stad.

Deelname is gratis

Datum: zondag 10 maart 2024

Starttijd: 14.00 uur

Duur: ongeveer 1,5 uur

Startpunt: informatiebord aan fietspad Sint-Maartensrechtpad, 100 meter richting het bos vanaf de kruising met de weg Abtswoude. Op Google Maps: scan de QR-code of volg deze link: http://tiny.cc/0im0wz

 

Aandachtspunten:

  • Kleed u warm genoeg. We wandelen, maar staan ook regelmatig stil.
  • Kom bij voorkeur op de fiets. Bij het startpunt staan enkele fietsenrekken. Komt u toch met de auto, parkeer dan in de buurt van de Uiverstraat/Alkstraat en loop het bospaadje op tot u het fietspad Sint-Maartensrechtpad kruist.
  • Kinderen zijn welkom, onder begeleiding van een volwassene. De wandeling is minder geschikt voor kinderwagens of mensen die slecht ter been zijn.

Ontdek meer over

Deel deze pagina