Vijfdaagse trektocht Maashorst route 1e dag

16.6 KM
HEESCH
(1)

Deze IVN Trektocht is samengesteld door IVN Brabant, vrijwilligers van IVN Oss, IVN Bernheze en IVN Uden, Marleen Willemen en Buas-studenten Selena, Iva en Teun. Financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant!

LET OP !!
Zie www.ivn.nl/trektochten voor meer info over voorbereiding, appgebruik en reserveren overnachtingen.

De Trektocht door De Maashorst begint op Vakantiepark Zevenbergen.

Gastheer van het Landschap Twan van Bakel laat je graag de koffer zien die Willeke van der Wijst hier heeft achtergelaten. Je krijgt een van de munten mee, die je tijdens de Trektocht nodig hebt om bij Gastheren van het Landschap te laten zien in ruil voor een verhaal over Willeke.

Vervolgens ga je op pad. De route van de 1e dag voert je eerst afwisselend door bos en kleinschalig akkerlandschap, langs natuurgebiedjes met mooie namen als Kanonsberg en Brobbelbies.

Onderweg kun je op verschillende plekken achtergrondinfo over de natuur en historie lezen in de app. Ook kun je soms een audiofragment beluisteren, waarin Willeke van der Wijst een puzzelstukje legt in haar zoektocht naar haar oorsprong in De Maashorst.

Dichtbij het hart van De Maashorst kom je in het akkerdorpje Slabroek langs Natuurcentrum De Maashorst, een van de Gastheren van het Landschap langs de route. Laat bij de receptie je munt zien en proef de kruiden van De Maashorst in je thee!

Vanuit Slabroek vervolg je je weg richting de Bedafse Bergen, een zandverstuiving die in de Middeleeuwen is ontstaan.

Vanuit Bedaf loop je langs Vorstenbosch en kom je aan bij je eerste overnachtingsplek B&B Bed in Brabant.

Locatie

Startpunt route 1e dag: Vakantiepark Zevenbergen, Vergaertweg 4-2, 5384 RS Heesch
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina