Insecten en bodemdieren

Diertjes zoeken in de Hellebroeker Beemden

Beekdaelen-Nuth 12 juli 2023

Dinsdag 4 en woensdag 5 juli 2023 ontving het IVN in de Hellebroeker Beemden een drietal groepen van Basisschool ‘De Bolster’ (Nuth).

Voor de leerlingen was het een van de laatste schooldagen voor de vakantie en daarom mochten ze met het IVN bodemdiertjes gaan zoeken. De vrees bestond dat er weinig dieren gevonden zouden worden na een periode van lange droogte. Maar dat viel erg mee, wellicht dankzij een paar regenbuitjes de afgelopen dagen.

Met jampotje, lepel, zoekkaart en loeppotje ging iedereen in groepjes aan de slag. En al snel stond de tafel met de spullen van het IVN vol met jachttrofeeën zoals mieren, spinnen, pissebedden, kevertjes en nog veel meer.

Er waren ook dieren bij die hier niet eerder gezien waren zoals de Junikever. Heel kleine diertjes konden bekeken worden met een soort microscoop.

De bespreking aan het einde van de activiteit leverde het vele vragen van de leerlingen op.

Ze zullen ontdekt hebben dat natuur spannend en interessant is, en dat is belangrijk. Maar niet te vergeten, ook een aantal enthousiaste ouders zocht ijverig mee. Zelfs voor volwassenen blijkt het een leuke opdracht.

Ontdek meer over

Deel deze pagina