Publiekswandeling: “Mossen en stikstof”

Wandel mee met IVN Asten-Someren op zondag 16 april door het gebied ‘Dennendijkse bossen’ en ontdek de diversiteit aan mossen en hun relatie met stikstof in dit gebied.

Onder leiding van Riek van de Bosch en Jan Kersten leert u meer over deze wonderbare en vooral ook steeds weer boeiende wereld.

Evenals een aantal hogere planten zoals Bramen, Brandnetels en Grassen zijn er in de mossenwereld een aantal soorten die door het hoge stikstofgehalte beter gedijen. Deze soorten vallen vaak op door hun massale aanwezigheid wat vaak ten koste gaat van soorten die meer kritisch zijn voor wat betreft hun standplaats. Deze kritische soorten zullen dan ook steeds zeldzamer worden en op langere duur verdwijnen.

Naast deze, op zich al zeer interessante materie, willen de gidsen graag ingaan op vragen vanuit het publiek en allerlei bijzonderheden die we op onze weg tegen komen.

Samenkomst : Kruising Venbergweg – Boortorenweg in Asten.

Aanvang : 10. 00 uur

Duur : ongeveer 2 uur

Stevige schoenen worden aanbevolen en bent u in het bezit van een loep dan kan dat een nuttig hulpmiddel zijn om de mossen echt te bekijken.

U bent van harte welkom.

Gesnaveld-klauwtjesmos 10 maart 2024 - 10:00
Wanneer
zondag 10 maart 2024 10:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina