Assen
Vogels
Op
donderdag24mrt202220:00

Scholeksters in Assen

Scholeksters zijn kustvogels; waarom broeden zij in Assen? Donderdagavond 24 maart geeft Bert Dijkstra antwoord op deze vraag tijdens een presentatie in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen organiseert deze avond, die om 20:00 uur begint.

De scholekster is een forse, zwartbonte vogel met een lange oranje snavel. Het aantal scholeksters in Nederland gaat sterk achteruit, maar in steden zie je er juist steeds meer. Om dat verschil te verklaren is in 2008 een onderzoek gestart door vogels te ringen en te zenderen. Op die manier is bijvoorbeeld te volgen waar de vogels hun voedsel vandaan halen en hoeveel tijd ze daarmee bezig zijn.

Deelname is gratis voor leden van IVN-KNNV Assen en kost € 5,- voor niet-leden; inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen. Dat kan via e-mail: activiteiten@ivnassen.nl

Algemene informatie

donderdag 24 maart 2022 - 20:00
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
Assen
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname is gratis voor leden van IVN-KNNV Assen en kost € 5,- voor niet-leden; inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen.

Contactpersoon: 
Google Maps image