Wandelroutes vanaf De Cantharel

Start- en eindpunt van deze routes is bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. Voor gasten van de Cantharel is aldaar parkeergelegenheid beschikbaar.

Rondje De Kooiberg – 3,7 km

Deze korte wandeling maakt een rondje over het landgoed De Kooiberg en loopt boven over de gelijknamige heuvel.
Download de routebeschrijving

Twee-sprengen – 5,1 km

De wandeling voert twee bosgebieden langs een tweetal ‘sprengenbeken’, de Orderbeek en de Schoolbeek. Sprengenbeken zijn door de mens gegraven waterlopen die het proceswater leverden (voor aandrijving en fabricage) van vroegere watermolens.
Download de routebeschrijving

Van der Huchtbos – 5 of 11 km

De wandeling voert door een geaccidenteerd landschap met naaldhout en loofhout. Eiken- en beukenlanen worden afgewisseld met slingerende bospaden tussen dennen en berken. Een mooi uitzicht naar het noordoosten over een akkerrandwal en glooiend bouwland aan het eind van de wandeling. De lange variant gaat ook langs de Hoog Buurlose heide.
Download de routebeschrijving-5 km
Download de routebeschrijving-11 km

Bakenberg en Leesten – 7 of 11 km

Deze wandelroute gaat door een gevarieerd landschap van bos en heide, heuvels en dalen. Alles voorgevormd in de laatste twee ijstijden, daarna bewerkt en aangepast door de mens. De route voert langs de Koppelsprengen gegraven begin 17de eeuw. Vervolgens wordt de Bakenberg overgestoken, onderdeel van een stuwwal gevormd in de voorlaatste ijstijd. Langs een heideven gaat de route verder langs een heidegebied boven een kleine slenk door het bos naar het grote smeltwaterdal en de golvende heide van Het Leesten. De lange variant gaat via de imposante zandduinen in het Spelderholt.
Download de routebeschrijving-7 km
Download de routebeschrijving-11 km

Hoog Buurlose Heide – Ugchelse Bos – 18 km

Deze ‘doorstaproute’ voert door een gevarieerd en geaccidenteerd landschap. Over brede lanen en smalle paadjes, door gemengd loof- en naaldbos en over een grote, stille heide waar de herder (in het seizoen) nog ronddwaalt samen met zijn honden. Onderweg kom je langs de (wel drukbezochte) schaapskooi van Hoog Buurlo, de voormalige kortegolf zendgebouwtjes van Radio Kootwijk en waan je je terug in de 19e eeuw op de zandverstuivingen bij Dabbelo.