JEUGD

IVN Alphen aan den Rijn heeft drie jeugdgroepen:

Lees de algemene folder

 

folder_algemeen_jeugdwerkgroepen.pdf

De Vlinders

 De Vlinders (lees hier de verslagen van de activiteiten)is onze jeugdgroep voor de jongste kinderen van 4-8 jaar. En soms huppelen de kleine broertjes en zusjes gewoon mee. De Vlinders zitten in de groepen 1 tot en met 4. Op de 2e zondagmiddag van de maand komen de Vlinders bij elkaar. De exacte data met de daarbij behorende activiteit staan in de folder, die je kunt downloaden.
De activiteiten worden georganiseerd volgens het Scharrelkidsprincipe. Dat betekent dat ouders gezellig meedoen. Wanneer een kind er aan toe is, zich veilig voelt, dan kan de ouder het kind ook alleen bij ons brengen.
Met de kinderen en ouders gaan wij op avontuur in de natuur. Het moet vooral leuk en avontuurlijk zijn. En bij deze leeftijd past altijd een knutselactiviteit over het onderwerp. Zorg ervoor dat kinderen vies en vuil mogen worden. Kleed ze ’s winters warm aan en doe ze vooral laarzen of oude schoenen aan. Dit geldt ook voor ouders. We gaan altijd naar buiten. Maar plezier in de natuur staat voorop.
Kinderen betalen per keer een bedrag van € 2,50. Daarvoor krijgen ze ook drinken en iets lekkers en is er voor de ouder een kopje koffie/thee. Stuur een mail naar ons als je mee wilt doen (fladderaars.vlinders@gmail.com)


Lees het programma

Programma de Vlinders 2019-2020

De Fladderaars

De Fladderaars (lees hier de verslagen van de activiteiten) is onze jeugdgroep van kinderen uit de basisschool groepen 5 tot en met 8, grofweg gezegd van 8 – 12 jaar. Maar een kind van 7 kan ook in groep 5 zitten en een kind van 9 kan ook in een lagere groep zitten. Vandaar dat de scheiding wat lastig is aan te brengen. In overleg met de ouders bespreken wij in welke groep de kinderen komen en waar het kind het beste tot zijn recht komt.
De Fladderaars komen 1x per maand op de 2e zaterdagochtend van de maand (van 9.15-11.45 uur) bij elkaar. De data met de daarbij behorende activiteiten staan in de onderstaande folder. Wij gaan altijd met de jeugd altijd naar buiten, de natuur in! Weer of geen weer. En wij vragen ook om hen kleding aan te doen die vuil mag worden. En in de winter lekker warme kleding.
Er kunnen per jaar maximaal 40 kinderen deelnemen aan de activiteiten van de Fladderaars. De kinderen schrijven zich voor een heel jaar in. Wij vragen hiervoor een bijdrage in de kosten van € 14,00 voor het hele seizoen. Dit bedrag kan overgemaakt worden aan IVN Alphen aan den Rijn, reknr. NL85 RABO 0301 6899 62  van de Rabobank. Wel onder vermelding van Fladderaar `naam kind`.

Maar stuur altijd eerst een mail naar ons (fladderaars.vlinders@gmail.com) om te vragen of er nog een plek is. Pas na een mail van de coördinator als bevestiging ben je een Fladderaar.
Lees het programma

Programma De Fladderaars 2019-2020

De NatureXplorers
NatureXplorers

Programma NatureXplorers

Hier staat een interview met Willemijn over NatureXplorers,

Publiciteit

Wij zoeken heel bewust de publiciteit. Leuk voor ons, maar minstens zo leuk voor het kind. Want wat is er leuker dan jouw foto in de krant te vinden. Trots kan je dit stuk op school of aan opa en oma laten zien. Maar mocht je niet willen dat je kind met een foto in de krant komt, laat het ons dan weten.
Voor extra informatie en een keertje proberen kun je mailen naar de coördinator van jeugdwerkgroep De Fladderaars: Gerda Bonninga. Zij is te bereiken per e-mail: fladderaars.vlinders@gmail.com of mobiel: 06 - 53 40 31 23
Wij hebben ook een facebookpagina. Zoek ons onder Fladderaars en Vlinders en wordt een vriend van ons.