Ons aanbod

IVN ondersteunt kinderopvang (dagopvang en BSO), basisonderwijs en voortgezet onderwijs die met voedselactiviteiten aan de slag willen. Kijk voor alle projecten en activiteiten van IVN rondom voedsel op de Voedseleducatie pagina.

IVN is landelijk partner in Jong Leren Eten. Daarnaast levert IVN in een aantal provincies Jong Leren Eten makelaars. Voor de dagopvang stimuleren IVN-makelaars het werken met de Smakelijke moestuinen. Het educatiepakket Smakelijke Moestuinen bestaat uit onder andere een moestuinbak, zaden, gereedschap voor bij de moestuin en educatief materiaal. Voor kinderopvang en scholen breidt IVN samen met VELT haar netwerk van moestuinexperts en moestuincoaches uit.

Het IVN Jongeren Adviesbureau (JAB) is een effectieve manier om jongeren in het voortgezet onderwijs te betrekken bij voedseleducatie. IVN-makelaars faciliteren vanuit het programma Jong Leren Eten opdrachtgevers die een voedsel gerelateerde vraag aan jongeren willen voorleggen. 

Voor eetbare planten op het schoolplein of in de ontdektuin ontwikkelen we de IVN Voedselbosjes. Een IVN Voedselbosje is een bos van 30 m2 bestaande uit vaste bomen, struiken en planten die deels of geheel eetbaar zijn.