Spelenderwijs de natuur ontdekken

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom werkt IVN Natuureducatie dagelijks aan een (be)leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur.

Activiteiten met kinderen

Veel IVN-afdelingen organiseren activiteiten voor (ouders met) kinderen.

Ontdek de sloot

De IVN Slootjesdagen vinden plaats van 5 t/m 11 juni 2023. IVN-afdelingen door heel Nederland organiseren activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen, hun leerkrachten en (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken je dieren en planten in en rond de sloot.

Kinderen moeten meer leren in de natuur

Tips om van de natuur genieten

Met #groenomtedoen bieden we je graag inspiratie om te genieten van de natuur. Veilig, vrolijk en makkelijk om thuis, in je tuin of op je balkon uit te voeren. Regelmatig vind je op deze website nieuwe groene tips!

Ieder kind heeft recht op natuur

Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten die er op gericht zijn kinderen in contact te brengen met de natuur. Het bedrag dat je geeft, komt voor 100% ten goede aan het fonds. IVN Almere ontving al een bedrag uit het fonds voor de uitbreiding van het natuurontdekpad in het Vroege Vogelbos. We willen natuurlijk nog veel meer IVN-afdelingen ondersteunen met het IVN Scharrelkids Fonds.