Groene Gezonde Bedrijven-terreinen Zuid-Holland
Duurzaamheid
Op
donderdag16sep202108:30

Fiets naar je Werk Dag

Op donderdag 16 september vindt voor de vijftiende keer de Fiets naar je Werk Dag plaats. Juist in het post-coronatijd geniet fietsen als onderdeel van een gezonde leefstijl steeds meer aandacht van werkgevers en overheden. De Fiets naar je Werk Dag is bedoeld om werknemers in heel Nederland het figuurlijke duwtje in de rug te geven om de auto te laten staan.

Fietsen is goed voor het milieu en draagt in toenemende mate bij aan file- en parkeerproblematiek. Daarnaast is bewegen is cruciaal om gezond oud(er) te worden. Het doel van de Fiets naar je Werk Dag is mensen beweging krijgen. Voor hun eigen gezondheid en daarmee die van de werkgever. Fittere werknemers zitten veeal lekkerder in hun vel, zijn blijer en dragen zo bij aan een beter arbeidsklimaat.

#thuiswerkrondje

Omdat nog niet iedereen weer volledig werkt op kantoor, is er ook dit jaar weer het #thuiswerkrondje. Werknemers die op 16 september thuiswerken, kunnen zich ook aanmelden voor de Fiets naar je Werk Dag. Men fietst die dag danwel niet naar het werk, maar stappen bijvoorbeeld in hun lunchpauze op de fiets om een #thuiswerkrondje te fietsen. Waarom #thuiswerkrondje? Juist die medewerkers die thuiswerken, bewegen minder. 

Algemene informatie

donderdag 16 september 2021 - 08:30