Oostbroekworkshop: Eetbare planten

Stengels, bloemen, bladeren… Zo’n 30% van de wilde planten die je tegenkomt heeft eetbare delen. Wildplukken vraagt dus enige kennis van wat wel en niet eetbaar is, maar het is voor iedereen goed te doen om een aantal veelvoorkomende eetbare wilde planten te leren kennen. En heb je zelf eenmaal ontdekt hoe leuk en leerzaam het is om te wildplukken, dan heb je een mooie troef in handen om anderen van de natuur te laten proeven.  

Aan de slag 

In deze Oostbroekworkshop leer je de wereld van eetbare wilde planten kennen onder leiding van natuurgids Ellen Aarsman. Zij koppelt culinaire hoogstandjes aan een fraaie wandeling in de Demmerikse Polder in Vinkeveen. Leer bermen en slootkanten als moestuin zien en proef zelf wat die plekken te bieden hebben. Ook komen uiteraard de regels van het wildplukken aan bod en bespreken we hoe je als gids deelnemers wegwijs maakt in eetbare planten en hun toepassingen. Deze workshop is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Wil jij meer weten over veelvoorkomende eetbare planten? Gewoon voor jezelf of misschien ook om er iets mee te doen in je vrijwilligerswerk? Meld je dan aan!

Deze excursie is kosteloos bij te wonen en bedoeld voor vrijwilligers van de Oostbroekorganisaties (zie onderaan pagina). Er zijn momenteel nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus gauw nog in via onderstaand formulier. Het formulier sluit automatisch als het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Bevestig je deelname(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Oostbroeklezingen 

De Oostbroeklezingen is een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap. Doorheen het jaar worden lezingen georganiseerd voor onze vrijwilligers die hart hebben voor de Utrechtse natuur. 

07 juni 2023 - 14:00
Wanneer
woensdag 07 juni 2023
14:00 tot 16:00
  • Kosten: Gratis voor vrijwilligers van de Oostbroekorganisaties
  • Maximaal aantal deelnemers: 25
  • Aanmelden verplicht: Ja

Judith Algra

IVN Utrecht

Ontdek meer over

Deel deze pagina