Natuurcollege: Nationale Bijentelling

Maak kennis met de bij-zondere wereld van de bijen op Steede Hoge Woerd. In het kader van de Nationale Bijentelling. Op 15 en 16 april 2023 vindt de Nationale Bijentelling plaats. Een initiatief van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL om aandacht te vragen voor bijen in Nederland. Iedereen kan meedoen.

Om je op gang te helpen, organiseert Steede Hoge Woerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten een natuurcollege over wilde en solitaire bijen. Je leert het verschil tussen solitaire bijen en honingbijen, hommels, sluipwespen en misschien vinden we zelfs een koekoeksbij. En je leert over de leefwijze van deze soorten. Er gaat gegarandeerd een bij-zondere wereld voor je open.

Activiteit:
Op zondag 16 april neemt John Smit van EIS Kenniscentrum Insecten je mee in de wereld van de bijen. We starten om 10.30 uur bij het buitenleslokaal in de tuin van Steede Hoge Woerd. Na een kort welkomstwoord, geeft John een mini-natuurcollege over de wereld van de bijen. Daarna gaan we samen in de insectentuin en bij de insectenhotels van Steede Hoge Woerd op zoek naar zoveel mogelijk soorten bijen.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Utrecht Natuurlijk.

Waar
Steede Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454 PB De Meern
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina