Nog meer natuuractiviteiten!

Naast de Zomer Natuur Challenge zijn er nog veel meer leuke en leerzame natuuractiviteiten voor kinderen! Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Moestuinieren

Een moestuin is voor kinderen een echt speel- en leerparadijs. Vies worden, planten zaaien, beestjes zoeken en het allerleukste: je zelfgekweekte groente en fruit opeten! Het kweken van je eigen voedsel is alleen niet altijd even makkelijk. Daarom helpen de IVN Moestuinexperts je graag om het hele proces, van zaaien tot oogsten, succesvol te doorlopen. Op de website van IVN Moestuineren worden ook leuke en handig tips voor moestuinieren met kinderen gedeeld. 

52x naar buiten-kalender

Met de 52x naar buiten-kalender kan je elke week van het jaar iets nieuws doen in de natuur bij jou in de buurt! Van een aantal activiteiten zijn ook handige Doekaarten gemaakt. Voor elk seizoen zijn er verschillende kaarten beschikbaar, zodat kinderen iedere periode van het jaar de natuur kunnen ontdekken.

Botanisch stoepkrijten

Heb jij al gehoord van deze nieuwe rage? Botanisch stoepkrijten om eens stil te staan bij alle verschillende plantjes die er tussen de tegels groeien. Met krijt zet je bij zo’n plantje de naam van de soort, zodat meer mensen het een keer opvalt. Ook voor kinderen is dit een super leuke en leerzame bezigheid. En weet je niet precies welke plantjes je ziet? Geen probleem! De stoepplantjesposter helpt je op weg.