De Zomer Natuur Challenge!

Met de Zomer Natuur Challenge dagen we kinderen uit om op avontuur te gaan tijdens de zomervakantie! Spelen in de natuur is leuk en gezond. Kinderen die buitenspelen in een natuurlijke omgeving kunnen hun energie kwijt, maken plezier en komen tot rust. Er is buiten veel te ontdekken en te beleven deze zomer!

Zomer Natuur Challenge

Deze zomervakantie nemen we kinderen mee op avontuur aan de hand van allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur! Elke week tijdens de zomervakantie komt er een filmpje online met een gloednieuwe natuur challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. In de filmpjes wordt de weekchallenge uitgelegd en voorgedaan, waarna kinderen worden uitgedaagd om deze zelf ook te doen. Bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de buitenschoolse opvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd!

Waar staan de filmpjes?
De filmpjes met de challenges zijn te vinden op deze pagina of op het YouTube-kanaal van Groen doet goed.

Dus trek je schoenen aan, doe zonnebrand op, verzamel je vriendjes en vriendinnetjes en maak van jouw zomervakantie een avontuur!

Groen doet goed

De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van Groen doet goed. Het doel van dit programma is om kinderen tussen de 4 en 12 jaar meer naar buiten te brengen, waar ze natuurervaringen opdoen. Inmiddels is in tien Utrechtse gemeenten een groot netwerk van lokale partners actief. Dankzij dit netwerk met lokale sleutelfiguren worden er ieder jaar door de hele provincie uiteenlopende activiteiten georganiseerd en natuurlijke speel- en beleefplekken gecreëerd. Zo zorgen we samen voor meer betekenisvolle ervaringen van kinderen in de natuur.