Doe-tip: Botanisch stoepkrijten Overig

Doe-tip: Botanisch stoepkrijten

Heb jij al gehoord van deze nieuwe rage? Botanisch stoepkrijten om mensen in de omgeving bewust te maken van de verschillende plantjes die er tussen de tegels groeien. Deze plantjes worden met botanisch stoepkrijten voorzien van een naam, zodat mensen die voorbij lopen wat meer over deze plantjes leren. Doe jij mee?

Geen onkruid maar stoepplanten

Veel mensen zien planten tussen de stoeptegels als onkruid, maar dit is niet altijd het geval. Veel van deze plantjes zijn eigenlijk hartstikke belangrijk. Hortus Botanicus Leiden is daarom in Nederland de botanisch stoepkrijten rage gestart. Veel van deze plantjes zorgen namelijk voor verkoeling in de steden en zijn een belangrijke voedingsbron voor bijen. Met deze rage hopen ze dat mensen de plantjes niet langer als onkruid zien maar als stoepplantjes. Door wilde stadsplantjes te laten staan wordt de biodiversiteit gestimuleerd.

Instagram elvirawerkman

Foto: Elvira Werkman

Stoepplant weetjes

Hortus Botanicus Leiden heeft een heleboel leuke weetjes over de stoepplanten verzameld en daarnaast ook een aantal leuke proefjes die je kan uitvoeren met stoepplanten. Bekijk het hier.

Meer weten over Botanisch Stoepkrijten?

Beluister dan het leuke Vroege Vogels radioitem van Radio1 over deze rage. Weet je niet precies welke plantjes je precies ziet? Check het met de Obsidentify app. Of download de stoepplantjesposter van Hortus Leiden.

zoekkaart bloeiende bermplanten

Word plantenkenner

Bestel een van onze plantenzoekkaarten zodat jij voortaan precies weet welke planten je allemaal ziet.

Bekijk alle zoekkaarten hier

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Bronnen:
NPO Radio1
stoepplantjes.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina