Noord-Holland
Natuur in de Buurt
woensdag03mrt2021

Haarlem Schalkwijk heeft een eigen Tiny Forest!

Leerlingen van basisschool de Molenwiek hebben op 3 maart hun eigen Tiny Forest geplant in Schalkwijk. De wijk is hierdoor een nieuw stukje natuur rijker waar kinderen kunnen spelen en ontdekken wat er allemaal leeft in het bos. Ook buurtbewoners kunnen hier in de toekomst samenkomen en genieten van de natuurlijke plek. 

Accepteer cookies

Feestelijke plantdag

Al vroeg in de ochtend kwamen de leerlingen van basisschool De Molenwiek vol enthousiasme aan op de plantlocatie naast het schoolgebouw. Wethouder Michel Rog (Gemeente Haarlem), Suleyman Gogus (Sensa Zorg) en Petra Schut (IVN Natuureducatie) onthulden samen met de kinderen het informatiebord en daarna kon het planten beginnen. Alle leerlingen adopteerden een eigen boompje die ze een zelfbedachte naam gaven. In totaal zijn meer dan zeshonderd bomen en struiken in de grond gezet en als het voorjaar over een paar weken begint, verandert dit al snel in een groene wildernis! 

Tiny Forest Schalkwijk

Stichting Sensa en vele andere sponsoren maakten dit Tiny Forest mogelijk. Ook zorgden zij naast het minibos voor diverse natuurlijke speelelementen die rondom het minibos zijn geplaatst. Een belangrijk aandachtspunt is de inclusiviteit van de natuurlijke speelplek, zodat die voor álle kinderen is. De paden in en rondom het Tiny Forest zijn daarom rolstoeltoegankelijk gemaakt. In de natuurlijke speelplek kunnen kinderen spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Ook is het een prettige en gezonde plek voor buurtbewoners en trekt het Tiny Forest allerlei vogels, insecten en kleine zoogdieren. Meer weten over Tiny Forest? www.ivn.nl/tinyforest

logos