Met Keimpe de Krokodil op zoek naar weidevogels

Met Keimpe de Krokodil op zoek naar weidevogels

Friesland 6 september 2022

Samen met IVN heeft de Afûk dit jaar een placemat/zoekposter en een boekje ontwikkeld, aansluitend bij het thema weidevogels: ‘Keimpe de Krokodil – Fûgelsop’. Keimpe beleeft zijn avonturen in het Fries. Hij is gek op lezen, want door te lezen kun je de mooiste avonturen beleven en allerlei dingen ontdekken. De meertalige zoekplaat in het boekje en op de poster zorgt ervoor dat dit pakketje interessant is voor iedereen die in Fryslân woont, maar ook voor iedereen die in Fryslân op bezoek is.

Afgelopen weken kregen ruim 120 horeca- en toeristische bedrijven in nationaal park Lauwersmeer, nationaal park De Alde Feanen, nationaal park Drents-Friese Wold en nationaal landschap De Noardlike Fryske Wâlden de placemats/zoekposters en boekjes ontvangen. Deze betrokken partners van IVN gaan deze dit seizoen nog uitdelen aan (jonge) gasten/deelnemers. Zo kunnen zij op een speelse manier kennismaken met de Friese taal en leren over weidevogels en hun leefomgeving.

Ook andere bedrijven kunnen op eigen kosten deze pakketjes bestellen. Geef in het opmerkingen veld aan dat je belangstelling hebt voor exemplaren van ‘Keimpe de Krokodil – Fûgelsop’, dan nemen wij zo spoedig mogelijkcontact met je op. 

Placemat Keimpe

Deel deze pagina