Tuin en moestuin

Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!

Friesland 9 april 2024

Wethouder Nathalie Kramers heeft maandag samen met de kinderen van IKC Prins Maurits in Leeuwarden op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de Week van de Schooltuin. In en rond hun eigen Tiny Forest gingen ze groenten grabbelen, aardappels poten en bodemdiertjes bekijken. Ook Joike de Wortel kwam langs en deed zelfs nog een dansje met de kinderen.

In deze speciale week leren kinderen hoe je moet zaaien en hoe planten groeien. Ze kweken hun eigen groenten en leren over gezonde voeding, natuur en biodiversiteit. Dit jaar doen ze dit onder het motto ‘Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!’ Voor leerlingen is er een speciaal lespakket samengesteld en ook gaan zij zelf aardappels poten. Op dinsdag 9 april is er zelfs een speciale editie van de Nationale Buitenlesdag met de pieper als stralend middelpunt.

Samen met Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie stimuleert gemeente Leeuwarden het moestuinieren op scholen. Het sluit bovendien aan bij het beleid zoals is vastgesteld in de voedselagenda van de gemeente.

Ontdek meer over

Deel deze pagina