
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat, kipnuggets of een pannenkoek. Lekker, maar het kan veel gezonder! Met het programma Kindermenu 2.0 van Jong Leren Eten zetten we gezonde, regionale én lekkere gerechten voor kinderen op menukaarten van Friese restaurants. Het is een mooie manier om in de klas met het thema voeding aan de slag te gaan.
Gemeenten kunnen op verschillende manieren aan de slag met Kindermenu 2.0. Zo kunnen meerdere scholen meedoen, die met elkaar gaan strijden om het beste menu. Of je kan ervoor kiezen om het project met één school te doen, met een uitgebreider programma. Samen kiezen we voor een vorm die het beste past bij de doelstellingen van de gemeente.
Door het programma Jong Leren Eten en een financiële bijdrage van de Provincie Friesland is een groot gedeelte van het project al gefinancierd, waaronder de inzet van de makelaars. Eventuele extra kosten zijn afhankelijk van de concrete invulling van het programma. Wat we wel vragen is:
Wil jij in jouw gemeente meer gezonde, duurzame kindermenu’s in restaurants en kinderen leren om gezonde keuzes te maken? Neem contact op met de Friese Jong Leren Eten makelaar Agnes Schiphof van IVN Natuureducatie: a.schiphof@ivn.nl