Biodiversiteit

Biodiversiteitsfestival BROED

Friesland 20 maart 2023

Wat kun jij doen voor biodiversiteit in je tuin, in je omgeving, op je erf, op je bedrijf, op vakantie, met wat je op je bord schept? Het BROED Biodiversiteitsfestival op zaterdag 13 mei bij Cruydt-Hoeck in Nijerberkoop, inspireert om zelf aan de slag te gaan met biodiversiteit.

Op het programma staan onder andere mini-colleges over allerlei biodiverse onderwerpen en demonstraties, bijvoorbeeld over ecologisch tuinieren en ecologisch maaien. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, komt er een verhalenverteller, is er van alles te beleven op cultureel vlak en zijn er rondleidingen over het terrein en in de omgeving.

Op de markt vind je stands van diverse organisaties, waar je terecht kunt met al je vragen. Ook kun je er zaden, planten, gereedschap en andere handige materialen aanschaffen. In de foodcourt vind je heerlijk eten van het seizoen en uit de buurt. Daar kun je zien hoe je het verschil kunt maken met wat je op je bord schept.

Het festival vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 van 10.00 tot 18.00 uur op het terrein van inheemse zaden- en plantenkweker en leverancier Cruydt-Hoeck in Nijeberkoop. Een prachtige plek in het mooie landschap van de Friese Wouden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Het festival maakt onderdeel uit van het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân. Voor meer informatie kijk op www.broed.frl. Het BROED-programma komt in maart online.

Ontdek meer over

Deel deze pagina