Tuin en moestuin

Vakantie-alarm! Wie zorgt er voor de plantjes?

Jullie hebben allemaal plantjes opgekweekt. Hoe gaat het met jullie plantjes binnen?

Hebben jullie straks vakantie? Als je vakantie hebt, ben je niet in de buurt van je plantjes. Wie gaat er dan voor zorgen? We willen natuurlijk geen dode plantjes na de vakantie. Bedenk samen een plannetje voor de verzorging van jullie plantjes.

Hier zijn 3 ideeën die je daarbij kunnen helpen

  • Kan iemand de plantjes misschien mee naar huis nemen en thuis verzorgen?
  • Is er misschien op school of op de kinderopvang nog iemand die de plantjes water zou kunnen geven tijdens de vakantie?
  • Is er echt niemand die voor de plantjes kan zorgen? Geef de sla, bindsla en andijvie dan alvast een plekje in de tuin, in een pot of in je vierkante-meter-bak. Ze zijn misschien nog een beetje klein, maar buiten heb je de grootste kans dat ze blijven leven!

TIP: Verplant je plantjes een paar dagen voor de vakantie! Dan kun je de eerste paar dagen de plantjes extra in de gaten houden en water geven als dat nodig is.

LET OP! Tomatenplantjes blijven binnen!

Het is voor de tomatenplantjes nog te koud buiten. De tomatenplantjes moet je dus nog even binnen blijven verzorgen. Hoeveel tomatenplantjes zitten er bij jou in je kleine potje? Als er 2 of meer plantjes in 1 klein potje zitten, dan mag je de kleinste en minst sterke plantjes weg knippen. Er moet in elk potje 1 tomatenplantje overblijven.

Ontdek meer over

Deel deze pagina