Noord-Holland
Overig
donderdag13jul2017

Geslaagde Dialoogdag 2017

15 juni stond in het teken van de dialoog tussen groene organisaties, vrijwilligers en de Provincie Noord-Holland. In de prachtige omgeving van Broek in Waterland kwamen we bij elkaar. Het programma bestond uit excursies, workshops en lezingen, er was tijd voor vragen aan experts en gingen we in debat met Adnan Tekin, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol.

Meer dan 100 groene vrijwilligers van verschillende organisaties, afdelingen en werkgroepen verzamelden zich op 15 juni in het Broekerhuis. De dag startte met een warm en zonnig welkom van Corine Ilic, projectleider IVN en organisator van deze dag. Na een korte inleiding op de dag was het al tijd voor de eerste excursies. De deelnemers konden kiezen uit een vaarexcursie, een weidevogelexcursie, yoga in de natuur, een fietsexcursie door de Volgermeerpolder, een wandelexcursie door Broek in Waterland en een workshop Blik vooruit ‘Betrekken Bij Groen’.

In gesprek met elkaar

Na twee uur kwam iedereen vol enthousiasme over de excursies weer terug in het Broekerhuis voor een heerlijk buffet. Ondertussen was er uiteraard de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan of een van de informatiestands te bezoeken. Tevens was er de mogelijkheid om elkaars vragen te beantwoorden tijdens het onderdeel ‘matchmaking’. Hier kwam de dialoog goed op gang en werd er druk informatie uitgewisseld. Helaas was het alweer te snel tijd voor het avondprogramma.

Bomvol avondprogramma

Het programma werd voortgezet in de Broekerkerk. Hier gingen Adnan Tekin, gedeputeerde voor natuur & milieu, John van Duursen van Commonland, Ignas van Schaik, maker van De Wilde Stad en Riena Tienkamp van Staatsbosbeheer onder leiding van dagvoorzitter Karin van As met elkaar in debat. Ook in de avond stonden er nog workshops en lezingen op het programma: the making of ‘De Wilde Stad’, een bomenwandeling door Broek in Waterland, een workshop Crowdfunding en een lezing/discussie over Commonland. Ook hier heeft iedereen van genoten. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Benieuwd naar alle foto's van deze dag? Je vindt ze hier!