Natuuracademie
IVN
vrijdag11sep2020

Luister nu de tweede IVN Op Padcast: Korren met Johan

De tweede aflevering van de IVN Op Padcast staat online. In deze aflevering gaat gaat Sophia mee op pad met natuurgids Johan Eilering, van afdeling Noord Kennemerland. Niet zomaar op pad: Johan laat ons zien wat er allemaal leeft in het ondiepe water van de Noordzee door middel van korren.

Korren, wat is dat eigenlijk? Deze oude manier van garnalenvissen is een geweldige manier om te ontdekken wat voor leven er is in de ondiepe zee. IVN Noord-Kennemerland organiseert vaak excursies korren en dit keer mogen we mee. Dat betekent niet lui achterover hangen: we worden flink aan het werk gezet! Johan kan ons vanalles leren over wat een paar meter in zee leeft.

Johan is tegenwoordig veel op het strand te vinden, maar dat is zeker niet altijd zo geweest. Als kleine jongen hielp hij als oudste van het gezin mee op het land van zijn grootouders. Hier is het eerste zaadje geplant. Maar toen hij ouder werd raakt hij meer verwijderd van de natuur. Tot hij iets ingrijpends mee maakte wat alles veranderde. Luister nu de hele aflevering en hoor het fascinerende verhaal van Johan. 

Luister de podcast

Luister de IVN Op Padcast hieronder of via de bekende podcastspelers zoals Spotify, Google Podcasts en Anchor.

Natuurgids Johan op het strand bak met water en zeedierenOok Natuurgids worden?

De Natuurgidsenopleiding is een unieke opleiding voor iedereen die natuurgids wil worden. Je leert over de natuur én hoe je anderen enthousiast kunt maken en kunt leren over de natuur. 

IVN leidt al 60 jaar natuurgidsen op. Inmiddels staat de teller boven de 16.000 natuurgidsen die overal in Nederland mensen laten zien hoe interessant en leuk de natuur is. Een opleiding door vrijwilligers voor iedereen die ook actief een steentje bij wil dragen aan de natuur. Als je de opleiding afrondt, krijg je een landelijk erkend diploma.