Het Bewaarde Land
Kind & Natuur
woensdag11mrt2020

Geslaagde seizoensopening 7 maart

We hebben Het Bewaarde Land seizoen afgelopen zaterdag met veel plezier en gezelligheid geopend op de HBL locatie nabij Udenhout, in de Loonse en Drunense Duinen. 17 wachters en fleuren waren aanwezig op deze zonnige dag. 

De dag werd geopend met koffie, thee en een heerlijke lunch met o.a. Fleurensoep. Een gezellig moment om kennis te maken met de nieuwe IVN-ondersteuning in de vorm van Willeke (Libel) en Daniek (Fuut).

Daarna volgden een creatieve bomenworkshop op basis van het boek van Peter Wohleben: 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen' (en volwassen, zoals de afbeelding hieronder laat zien) en een interactieve en leerzame sessie over de voedselkringloop en hoe daar een duurzame boodschap over zwerfafval in te verwerken. Als programma willen wij de komende jaren werken aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, omdat er vanuit gemeente en scholen steeds meer behoefte aan is. 

Wat volgde was een lekkere wandeling om weer even warm te worden, met de vondst van de eerste heksensnot of sterrenschot als hoogtepunt. Wel op een gekke plek - hoe kan dat dan? Lees er meer over via Vroege Vogels: dierspoor van het voorjaar.

Na een kleine koffie en theepauze, werd de dag afgeloten met een brainstorm over het regenprogramma tijdens de buitendagen. Er werden uilenballen uitgeplozen, de Ark van Noach is gevuld en er werden nieuwe verkenspellen bedacht. Er werden goede ideeën geopperd waardoor het regenprogramma een update krijgt. Vanwege de grote interesse en behoefte aan diepgang op dit programma, zullen we hier in de toekomst zeker nog eens op doorgaan.

Wij blikken terug op een geslaagde seizoensopening en kijken uit naar een succesvol HBL-seizoen! Dank aan alle aanwezigen voor jullie enthousiasme en input. Ook dank aan Albert Heijn Boxtel​ voor het sponsoren van de catering voor de vrijwilligers en leerlingen van Het Bewaarde Land!

mc