tuingroep

De Tuingroep is opgericht januari 2015 en zorgt voor de tuin van de Roode Schuur en het Natuurpad van IVN Zeewolde. Het gaat vooral om het onderhoud van het grote terrein dat is ingericht met fruitbomen, fruitstruiken, vruchtdragende planten en inheemse bloemen en struiken.

In 2022 is er een pluktuin aangelegd met verschillende bessensoorten. In de verhoogde moestuinbakken laten we zien hoe je kunt tuinieren uit het principe van de Makkelijke Moestuin.
Achter in de tuin is een gevarieerd Blotevoetenpad en een spannend Doolhof. In de vuurkuil kunnen workshops en publieksactiviteiten gehouden worden.
We willen op deze wijze jong en oud laten kennismaken met ecologisch tuinieren en we willen onderstrepen dat groenten en fruit uit eigen tuin lekker en gezond is.
Het Blotevoetenpad en de Doolhof bieden leuke spelelementen waar de zintuigen geprikkeld worden.
De tuingroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. We werken elke dinsdagochtend in de tuin….. er is altijd wel werk te doen en tijd voor een praatje en koffie.
Als u belangstelling hebt voor tuinieren of gewoon eens wilt uitproberen of tuinieren leuk is, dan bent u van harte welkom.
De ledencoördinator van de tuinwerkgroep is Brigitte Hoogervorst;  ivn.zeewolde@gmail.com