Logboek Heemtuin

 

LOGBOEK 2023

Op onze facebookpagina is ook regelmatig wat te lezen over de heemtuin.    ( www.facebook.com/vnmwbd )

Februari 2023

Op 13 februari was het mooi lenteweer en met een grote club vrijwilligers gaven we de heemtuin een voorjaarsbeurt. Iemand van de gemeente kwam helpen om gaten in de grond te boren voor palen waar nestkastjes aan opgehangen worden. Jos en Kees hingen de nestkastjes vervolgens op.

Er is blad geharkt in het nat hooiland (om te verschralen) en in de kruidentuin zijn oude bloeistengels weggehaald. Iedereen was lekker bezig en daarna was het lekker koffie drinken in het zonnetje. Een paartje pimpelmeesjes (waarschijnlijk) kwam direct een nestkastje inspecteren.

heemtuin vogelhuisje  230213 kruidentuin

Begin februari. Het werk in het Bosplantsoen en de aanleg van de vogelkijkwand maakte het noodzakelijk dat de paadjes met de lemen halfverharding weer werden op- en aangevuld.

januari 2023

In de loop van januari is een vogelkijkscherm geplaatst. De 4 palen staan er permanent. Bij georganiseerde activiteiten worden de schermen met kijkvenster er in geplaatst.

 

In de eerste week van het nieuwe jaar waren enkele vrijwilligers van de werkgroep Landschapsbeheer actief in de heemtuin. Ze hebben eenderde deel van de griend terug gezet en de knotwilg die dit jaar aan de beurt was is geknot. Intussen lieten de eerste sneeuwklokjes zich zien.

En Jos zorgde dat de twee Schietwilgen onderaan de dijkhelling teruggezet werden…

 

Heemtuin logboek 2022

Heemtuin logboek 2021

Heemtuin logboek 2020

Heemtuin logboek 2019

Terug naar Werkgroep Heemtuin