Logboek Heemtuin

LOGBOEK 2024

Op onze facebookpagina is ook regelmatig wat te lezen over de heemtuin.    ( www.facebook.com/vnmwbd )

13 januari
Winters plaatje, de poel is een grote ijsvlakte. Voor het tweede jaar worden de vogels gevoerd, pindakaas, losse pinda’s, vetbollen of zadenmix; en dan nog wat er achterblijft in het Bosplantsoen omdat daar ook nog veel te eten is. De Kaardenbol in de Kruidentuin is zo langzamerhand leeggegeten.

We kunnen ‘s avonds de kijkwand neerzetten. Als je de volgende dag via de lage brug de Heemtuin binnenkomt en je verstopt achter de kijkwand tot rust is weergekeerd, kun je door kijkgaten de kleine vogeltjes kunt observeren met verrekijker of telescoop.
We zijn benieuwd welke vogelsoorten op bezoek komen.
Van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari is de Nationale Tuinvogeltelling 2024. We hopen dat drie tot zes mensen ergens in dit weekend een half uur vanachter de vogelkijkwand willen observeren/determineren. Mail maar wanneer je kunt en of je een geoefend vogelaar bent…heemtuin@vnmw.nl

 

dinsdag 2 januari
Meteen in het nieuwe jaar verschenen enkele leden van de knotploeg weer in de heemtuin om de jaarlijkse werkzaamheden te verrichten. Het middelste derde deel van de wilgen griend werd gesnoeid en de kleinste knotwilg werd geknot. Sommige 30-jarige stobben zijn langzamerhand aan het wegrotten en worden vervangen door een stuk van de de afgezaagde takken van de knotwilg in te planten.

  

 

 

 

 

 

Heemtuin logboek 2023

Heemtuin logboek 2022

Heemtuin logboek 2021

Heemtuin logboek 2020

Heemtuin logboek 2019

Terug naar Werkgroep Heemtuin