Kerstballen en dennentakken op een houten tafel, met wazige kerstverlichting op de achtergrond.

Het kerstmenu van PR & Communicatie

Westerveld 10 december 2025

Zo rondom de kortste dag van het jaar brengen we meer tijd binnen door. Een mooie tijd om wat meer tijd in de keuken door te brengen en eens wat nieuwe recepten uit te proberen. En mocht er met de feestdagen een beroep op je culinaire vaardigheden worden gedaan, dan kan je wellicht wat nieuwe recepten gebruiken. Daarom heeft het Nieuwsbrief-team hun favorieten voor jullie opgezocht. Mocht je zo’n geluksvogel zijn die de komende feestdagen door anderen wordt verwend: bewaar de recepten dan voor een volgend moment. We wensen jullie veel inspiratie en fijne feestdagen toe!

Het voorgerecht is van Nel. Ze heeft een heerlijk veganistisch en glutenvrij recept voor een Indiase pompoensoep. Een licht pittig soepje om het kerstdiner mee te starten. En het is heel makkelijk van tevoren te maken.

Download hier het voorgerecht

Daarna is Karlijn aan de beurt voor het hoofdgerecht. Zodra het herfst wordt krijgt ze hier zin in. De smaak van noten, champignons en kastanjes gaat zo goed samen. Dit notenbrood is echt haar favoriet. Makkelijk alvast te maken zodat het alleen nog maar de oven in hoeft. Je kunt het serveren met knapperige rozemarijnaardappeltjes en je favoriete groente! Of met patatjes en een knapperige salade.

Download hier het hoofdgerecht

En we sluiten af met het toetje van Wilma. Een vegan versie van de traditionele bananen-toffeeroomtaart! Ze houdt van makkelijke recepten en zeker voor het toetje, zodat je op de avond zelf al je aandacht aan de gasten kunt besteden. Dit toetje kun je van tevoren maken.

Download hier het nagerecht

En sluit daarna de avond af met een lekkere thee!

Download hier de thee

We wensen jullie allemaal een hele fijne kerst en een gezond 2026!

Groetjes van Nel, Wilma en Karlijn

Deel deze pagina