Scholenwerkgroep

 

Kinderen de natuur in

Samen met de leerkrachten en IVN Voerendaal trekken leerlingen van groep 6 van alle 4 de basisscholen in Voerendaal regelmatig de natuur in. De kinderen beleven, onderzoeken en onderhouden de natuur in Voerendaal. De hulp bij deze activiteiten wordt gedaan door vrijwilligers zoals natuurouders, ouders, opa’s en oma’s.

Deze samenwerking van de basisscholen met het IVN Voerendaal bestaat al meer dan 25 jaar tot ieders tevredenheid met heel veel positieve reacties. We proberen de kinderen enthousiast te maken voor de natuur dicht bij huis. Elk schooljaar starten we met een herfstwandeling met leerzame doe-opdrachten. In het vroege voorjaar gaan we in de buurt zagen, snoeien en ander onderhoudswerk verrichten.

Vervolgens gaan we in de lente aan de slag met 4 korte opdrachtjes in de vorm van een carrousel. Bijvoorbeeld het wroeten in de grond, op zoek naar bodemdiertjes. Als afsluiting van het schooljaar wordt op het schoolplein het natuurspel Triviant gespeeld. Een spel bestaande uit natuurvragen afgewisseld met 5 ludieke opdrachten, zoals ons bekende kersenpitspuugspel.

Meedoen

Ben je enthousiast geworden om eventueel aan deze activiteiten mee te doen, dan ben je zeer welkom. Onze contactpersonen bij de scholenwerkgroep zijn:

Blijf op de hoogte

Via deze pagina houden we jullie op de hoogte van aankomende activiteiten en de verslagen hiervan. Hieronder kun je de planning downloaden.

Verslag activiteiten kalenderjaar 2022 Scholenwerkgroep