Voerendaal
Biodiversiteit
Op
woensdag06okt202120:45

Lezing over voedselbossen en biodiversiteit

Begin 2021 is de familie Nieboer met Lubosch Land een nieuw avontuur gestart: de overname van een voormalige melkveeboerderij in Ransdaal met als doel om de biodiversiteit een impuls te geven, goede lokale voeding te leveren en bij te dragen aan een breder natuurbewustzijn.

Ze doen dit door de aanleg van een voedselbos in samenwerking met Stichting Voedselbosbouw Nederland, een biologisch teeltveld voor diverse groenten, fruit en (eetbare) bloemen in samenwerking met een net afgestudeerde boerin van de Warmonderhof en de verbouwing van de voormalige koeistal tot winkel, verwerkings-, opslag en (natuur)educatieruimte.

Geert Jan, voormalig financieel directeur en huidig bestuurslid bij de burgercoöperatie Land van Ons, en Laura, recent afgestudeerd in duurzaamheid en ondernemerschap, vertellen op 6 oktober graag meer over hun aanpak en plannen. Het fenomeen voedselbossen en de burgercoöperatie Land van Ons en haar rol in het herstel van biodiversiteit in het agrarisch landschap zullen aanbod komen tijdens de lezing.

Er dient rekening gehouden te worden met de dan geldende Corona maatregelen.

.

 

Algemene informatie

voedselbos
woensdag 6 oktober 2021 - 20:45 tot 22:15
Locatie: 
gemeenschapshuis 't Wouves
Dorpsplein 14
6311 AN Ransdaal
Nederland
Extra Informatie: 

De lezing is aansluitend aan de algemene ledenvergadering van IVN Voerendaal.
De lezing is ook toegankelijk voor geïnteresseerde niet-leden.
Er dient rekening te worden gehouden met de dan geldende Corona maatregelen.

Contactpersoon: 
Google Maps image