Stap voor stap Moestuinieren

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten?  Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. Leer in deze korte cursus hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. We werken daarbij samen met de natuur.

De cursus behandelt de gereedschappen die mensen nodig hebben bij het moestuinieren, het bepalen van de grondsoort, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen. Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus. En dat kan al op een klein stukje! Aan bod komen: inrichten van een moestuin, zaaien, verspenen, uitplanten, factoren die invloed hebben op het groei proces, helpers en plaaggeesten, wisselteelt en de zaaikalender.

Cursusboek Stap voor Stap Moestuinieren

 

► Doelgroep
De cursus is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van zaaien en groenten kweken.

► Duur
Drie bijeenkomsten en één excursie

► Periode
Eind februari t/m mei

► Cursusmateriaal
Het cursusboek Stap voor Stap Moestuinieren van 20 pagina’s dik

► Kosten
€25,00 of €12,50 met U-Pas, inclusief cursusboek, werkmateriaal en koffie/thee.

Locatie en startdata

In 2023 starten in Stadstuin De Klopvaart (Utrecht Overvecht) twee groepen:

Ook voor 2024 staat de cursus alvast op het programma, op welke locatie en dagdelen worden t.z.t. bekend gemaakt.

Activiteit in samenwerking met
Utrecht Natuurlijk


Werkgroep Moestuinieren geeft sinds 2018 jaarlijks deze starterscursus voor nieuwe moestuinierders. Ook in 2020 en 2021 ging de cursus ondanks corona “gewoon” door via ZOOM. De praktische cursus wordt gegeven op een van de locaties van Utrecht Natuurlijk, de afsluitende excursie op Tuinenpark De Pioniers.

stadstuinieren@hotmail.com