Diploma’s voor nieuwe IVN Natuurgidsen

Diploma’s voor nieuwe IVN Natuurgidsen voor Utrecht en de Vechtstreek

Vecht en Plassengebied 10 september 2021

Zaterdag 4 september hebben in het streekmuseum Vredegoed in Tienhoven een 18-tal deelnemers aan de IVN Natuurgidsen Opleiding hun diploma en badge in ontvangst genomen. Een nieuwe lichting natuurgidsen voor de IVN afdelingen Nieuwegein, IJsselstein e.o. en Vecht en Plassengebied.

Een opleiding die in januari 2020 startte en na twee maanden werd overvallen door de corona crisis. Een opleiding die van de deelnemers een grote inspanning in tijd vroeg. Je leert over de natuur én hoe je anderen enthousiast kunt maken en kunt leren over de natuur. Door de crisis leerde de deelnemers en het opleidingsteam ook nog met vallen en opstaan hoe met digitale media kennis kan worden overgedragen.

De nieuwe gidsen zijn klaar om onder de vlag van het IVN de natuur te promoten door verbazing en beleving te stimuleren. Zij hebben proefgedraaid met mini-excursies en wandelingen in de rijke natuur in onze omgeving. Zij hebben een jaar lang een natuurgebied geobserveerd en daarvan een verslag gemaakt. Zij hebben stage gelopen bij een van de werkgroepen van de IVN afdelingen en door de corona crisis hebben zij een volwaardige opleidingsavond gegeven aan hun mededeelnemers.

Nu is de tijd aangebroken om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Je kunt dit zelf meemaken door op internet de site van het IVN te raadplegen, hier vind je de programma’s en activiteiten die de afdelingen Nieuwegein-IJsselstein e.o. en IVN Vecht en Plassengebied dit najaar aanbieden. De nieuwe lichting Natuurgidsen ziet je graag tegemoet op een van deze activiteiten.

Deel deze pagina