Bijentelling in de provincie Utrecht

Utrecht 13 april 2023

Het gaat niet goed met de wilde bijen: ruim de helft van alle soorten is bedreigd. IVN Natuureducatie komt samen met De provincie Utrecht en negen gemeenten in de provincie in actie voor de bij. We roepen alle inwoners op mee te doen aan de Nationale bijentelling op 15 en 16 april. Zo krijgen we zicht op de bijenpopulatie en kunnen we de bij beter helpen. Hoe staat het met de bijenpopulatie in jouw gemeente?

hand met tijdschrijft Bijengids

Op 15 en 16 april is de Nationale Bijentelling. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat we de bij beter kunnen helpen. Negen gemeenten in de provincie komen op voor de bij door mee te doen aan de bijentellingcampagne in de provincie Utrecht, te weten: Baarn, Blaricum, Eemnes, Houten, Laren, Oudewater, Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden. Samen willen we zo veel mogelijk inwoners aansporen om hieraan mee te doen. Er hebben in de afgelopen maand in aanloop naar de bijentelling verschillende educatieve activiteiten plaatsgevonden waarin bewoners meer informatie en handvatten kregen over wat zij zelf kunnen doen voor de bij.

IVN-Projectleider Elies Arps: ‘We zien dat bewoners in de provincie Utrecht heel graag iets voor de bij willen doen, zoals hun tuin vergroenen. Hier zijn we ontzettend blij mee. We roepen alle inwoners van de provincie op, om mee te doen met de Bijentelling. Want hoe meer we weten, hoe beter we kunnen helpen.’

Meedoen met de bijentelling?

Wil je meedoen met de bijentelling? Ga naar de Utrechtse bijentelling-site en meld je nu aan.

Over de Nationale Bijentelling

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van IVN Natuureducatie, Naturalis, Natuur & Milieu en LandschappenNL. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl. De provincie Utrecht subsidieert de bijentelling in de provincie Utrecht.

Download het telboekje en bijengidsje en meld je nu aan!

Deel deze pagina