Laatste Nieuwsbrief

IVN wandeling Moerenburg

helaas is er in de eerdere vandaag verzonden nieuwsbrief een fout geslopen; er stond een verkeerde datum vermeld.

We starten deze IVN wandeling bij Café Zomerlust aan de Oisterwijks baan. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Moerenburg is een aantrekkelijk gebied aan de zuidoostkant van Tilburg gelegen aan de oostkant van het Wilhelminakanaal dat een scherpe grens vormt met de stad Tilburg.

Sinds 2012 is het gebied aangemerkt als landschapspark waarmee de bedreiging van stedelijke bebouwing is afgewend. Het vormt een prachtig uitloopgebied op zeer korte afstand van de stedelijke bebouwing.

Het gebied vormt de westelijke  uitloper van het Groene Woud, het Nationale Landschap tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.

Moerenburg heeft zowel een agrarisch karakter als een belangrijke functie voor natuur en landschap.

Het gebied kent een rijke historie die op verschillende plaatsen terug te vinden is en de afwisseling van landschappen is eveneens erg divers.

Wilt U meer te weten komen over de rijke historie en de natuur en het landschap van Moerenburg loop dan met ons mee op zondagochtend 26 februari aanvang 10 uur vanaf café Zomerlust.

Moerenburg

 

ALLE KISTEN UIT DE KAST!


Ze staan daar maar te verstoffen, onze leskisten/veldwerkkisten. Terwijl er boeiende materialen in zitten voor jarige kids, scholen, nieuwsgierige aapjes, jonge onderzoekers,…
En iedereen kan ze GRATIS lenen (als je lid bent van IVN Tilburg of vrijwilliger van Spoorpark)
Anders kun je deze kisten lenen voor € 10,- per kist.
Ben jij ook zo nieuwsgierig wat er in onze leskisten/veldwerkkisten zit?

Kom dan op woensdagavond 8 februari naar de Groene Huiskamer in het Spoorpark. We pluizen de kisten samen met jou uit zodat jij ze kunt gebruiken voor natuuractiviteiten. Wat zit er in de kist, wat kun je ermee, voor welke doelgroep?

Wij hebben bijv.
Waterkisten
Humus kisten
Scharrelbox Bos
Scharrelbox  Bloemen
Levend ganzenbord en nog veel meer!

De deuren zijn open om 19.30 uur. Om 22 uur moeten we het park weer uit zijn.
Klik hier voor meer informatie over de leskisten.