Oldenzaal-Losser e.o.
Kind & Natuur
donderdag26sep2019

Herfstproject scholen Losser

2019-09-19_HerfstprojectLosser1Van 19 tot en met 25 september liep het herfstproject van het IVN-Oldenzaal-Losser e.o. voor de scholen van Losser.

Vijf scholen namen deel met groep 7. Gedurende anderhalf uur liepen de kinderen door het bos met zoekkaarten en lijsten waarop ze hun waarnemingen moesten noteren. Ze werden begeleid door vrijwilligers van het IVN, die ze hielpen meer dingen te zien en zich bewust te worden van de natuur om ons heen.

 

2019-09-19_HerfstprojectLosser2Er werden grondmonsters genomen, spinnenwebben bekeken, de verschillende soorten paddenstoelen onderzocht (waaronder wat mooie stinkzwammen en vliegenzwammen) en verschillen tussen naaldbomen bekeken. Van te voren waren er valpotjes geplaatst, die geopend werden om te kijken wat voor insecten en spinnen er in gevallen waren, zodat de kinderen ook een idee kregen van de dierenwereld die je zo direct niet ziet, omdat sommige kevers alleen ´s nachts actief zijn. De dit jaar voor het eerst gebruikte zoekkaarten waren een groot succes. De kinderen vonden het overduidelijk geweldig om de gevonden loopkevers een naam te geven als Paarse of Gouden Schallebijter.

Meer foto's zijn terug te vinden onder het kopje "Foto albums" in het hoofdmenu of direct via de volgende link:  19 sep 2019 Herfstproject Scholen Losser