Zicht op vogels

Met de VWG van IVN Oirschot op stap op 7 mei 2023.

Als u de vogels in de natuur ook een warm hart toedraagt en geboeid naar hun geluiden kan staan luisteren, dan is het misschien heel erg leuk om eens mee te gaan met onze werkgroepsleden.

Op zondagmorgen 7 mei gaan we als vanouds op verkenning en vertrekken dan om 07.45 uur vanaf de verzamelplek voor alle IVN activiteiten tegenover het bejaardenhuis aan de St. Jorisstraat, en carpoolen zoveel als mogelijk. 

We nemen u mee naar een natuurgebied in de omgeving van Oirschot, Zwartvoorden genaamd. Met zijn vogelrijke broekvelden. Gelegen achter de uitspanning “Mie Vingerhoeds”, nu Anno 1827. Wat het ons verder brengen zal kunnen we nu nog niet zeggen, maar leuk wordt het wel. Tijdens deze wandeling zal u diverse bos-/laan- en roofvogels spotten, maar wellicht ook akker- of weidevogels zien.

Doe minstens goede wandelschoenen aan want het lukt ons niet altijd om droge voeten te houden. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom, maar de wandeling zal toch zo’n 2,5 uur gaan duren.

Zo proberen we u klaar te krijgen om in de meimaand (de vogelmaand bij uitstek) nog meer van de buitenvogels te kunnen genieten.

Leden van de Vogelwerkgroep zijn er ook; zij nemen telescopen mee, zodat u de vogels van dichtbij kunt waarnemen. Opgeven is niet nodig, en het is gewoon gratis.

Fietsers vertrekken op eigen gelegenheid naar de Oude Grintweg waar om 08.00 uur de wandeling zal starten. Uw gids is Hugo Smet en andere vogelwerkgroepsleden.

Geelgors-RS-Oirschot
Waar
Parkeerplaats t.o. Sint Joris
St Jorisstraat 1
5688AS Oirschot
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina