Natuurfilms 2023 – nog een paar plaatsen

Natuurfilmer Mark Kapteijns, boswachter bij Brabants Landschap en lid van onze IVN, presenteert zijn twee nieuwste films:

  • Brabantse Wal – van Wad tot Woud
  • Dommelleven

Onderaan deze pagina wordt iets meer over de films verteld.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen deze prachtige natuurfilms te komen bekijken hebben we 2 avonden georganiseerd waarop beide films worden vertoond: op dinsdag 12 december en donderdag 14 december a.s.

Voor deze gelegenheid hebben we besloten geen toegangskosten te vragen, wel moeten toegangskaarten besteld worden! Na bestelling worden de kaarten per e-mail verzonden. De kaarten mogen op papier, maar ook digitaal worden getoond bij entree van de zaal.

Heb je kaarten besteld maar kun je onverhoopt niet, meld dit dan per e-mail aan filmIVNO@gmail.com. Wij kunnen de kaart(en) dan aan andere liefhebbers geven.

Bestel hieronder je kaarten. Deze worden dan spoedig, mits er nog plaats is op de gekozen dag, verzonden. Is er niet voldoende plaats meer op de geselecteerde dag, dan melden we dit uiteraard ook. Let op: het is mogelijk dat de kaarten in de spam terechtkomen, dus controleer deze ook.

De vertoning vindt plaats in dorpshuis ‘t Hart in Spoordonk in de voormalige Bernadettekerk. De avonden beginnen om 20.00 uur. Tussen de films is er een pauze en na de films is er gelegenheid gezellig na te praten, al dan niet onder het genot van een drankje. Consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen is mogelijk.

Er zijn een paar plaatsen voor de donderdag vrijgekomen!

 

 

Brabantse Wal – Van Wad tot Woud

Het meest westelijke deel van Noord Brabant is onderhevig aan veranderingen door menselijke activiteit. De Brabantse Wal. Daar waar het ritme van de getijde met een harde lijn wordt begrenst, is een uniek en dynamisch landschap ontstaan.

Strakke logistieke verbindingen tussen de havensteden Rotterdam en Antwerpen hebben een wetland gevormd dat kansen biedt voor vogelsoorten als lepelaar en zeearend. Soorten die hun thuis hebben gevonden rondom het Markiezaatsmeer.

Op de wal zijn eeuwen oude bossen ‘beheerst’ beheert. De rode bosmier een van de kleinste bewoners van de Brabantse Wal, is talrijk en zo ook invloedrijk. Beheerders, vervoerders en schoonmakers, zij vormen weer voedsel voor spechten die hun thuis vinden in de bomen van de statige lanen.

Veranderend klimaat en energietransitie. Nieuwe obstakels in het landschap. Hoe bieden wij deze kwetsbare flora en fauna een duurzame en veilige toekomst?

Dommelleven
Iedereen kent natuurlijk de mooie Brabantse rivier De Dommel. De film ‘Dommelleven’ ging in première tijdens het project van de Brabantse Hoeders boeken in  Brabant. Het boek de ‘Dommel stroom door tijd, natuur en landschap’ heeft als inspiratie gediend. In de film staan natuur en cultuur centraal.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina