Scharrelkids Kerstvakantie

Noordoostpolder e.o. 19 februari 2023

Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met de Scharrelkids-middag in het Emmelerbos. In de kerstvakantie, op vrijdag 6 januari, kwamen 12 kinderen naar de Belgische Barak.

Na de ont

 

vangst met een drankje en een koekje was er een knutselactiviteit om de tuinvogels een handje te helpen. Op de tafel lag allerlei materiaal klaar om lekkere hapjes te maken voor de winter. Met gesmolten kokosvet en zaad werden vormpjes en lege sinaasappelhelften gevuld en van een ophangtouwtje voorzien. Ook konden kettingen worden geregen van doppinda’s en stukjes appel.

Terwijl de vogelhapjes lagen te stollen, was het tijd voor Bosbingo. De kinderen kregen allemaal een blad met 12 foto’s, zoals een eikeldopje, een molshoop of een uitgebloeid bloemscherm van de berenklauw. Na samen uitgevogeld te hebben wat er allemaal op de foto’s stond, was het zaak om zo snel mogelijk alle onderwerpen in het bos te vinden. De kinderen gingen in groepjes op pad en kwamen allemaal terug met een ‘volle’ bingokaart. Nog even opwarmen met wat drinken en lekkers, en de kinderen konden allemaal voldaan naar huis met hun vogelhapjes om in de tuin te hangen.

Deel deze pagina