Activiteiten voor groepen

Mussenwerk

Mussenwerk staat voor natuurbeleving in de directe woon- en leefomgeving.

Wij zijn de spil in de buurt als het gaat om natuuractiviteiten in de wijk, op school, in het verzorgingshuis of in het buurthuis. Dat zijn dan buitenactiviteiten, onder schooltijd maar ook na schooltijd; er is van alles te doen. En dit wordt afgewisseld met activiteiten binnen zoals nestkastjes timmeren, dennenappels vullen met vet en zaad, kijken door een microscoop naar veren van vogels of vleugeltjes van een vlieg of een trekvogel maken die met echte veren is beplakt. Een onderdeel hiervan heet “Speurneuzen in de Natuur”.

Nieuwsgierig naar de natuurjuweeltjes in de buurt, waar kinderen en ouderen zich over verwonderen en verbazen, zonder te weten dat het bestond?

Mussenwerk Alkmaar is er dus niet alleen voor huismussen!

Info: Thea Scheepe, 06 3620 1344 of email: mussenwerk@gmail.com

Vogels

De Vogelwerkgroep Heerhugowaard verzorgt, op aanvraag:

  • lessen op basisscholen over het lokken van vogels in de tuin, over mussen, watervogels, zwaluwen, tuinvogels en trekvogels,
  • presentaties en lezingen in bijvoorbeeld zorgcentra en buurthuizen over bovenstaande onderwerpen,
  • excursies in Heerhugowaard en omgeving.

Info: hendrik@natuurplaten.nl

Rijk der duizend eilanden

O.l.v. IVN-natuurgidsen worden op verzoek voor groepen gecombineerde vaar- en wandelexcursies gehouden door het resterende, in oorspronkelijke staat zijnde, deel van het Rijk der Duizend Eilanden. Duur ca. 2,5 uur, start bij de Stichting Veldzorg, Dorpsstraat 96, Broek op Langedijk.

Info en aanmelden: joopettema@zonnet.nl

Vleermuizen

De werkgroep Vleermuizen van IVN Noord-Kennemerland houdt zich bezig met educatie en voorlichting geven over deze diertjes. Zowel aan volwassenen als aan jongeren.

Kennisverbreding en –verdieping over vleermuizen is wat de werkgroep voorstaat. De werkgroep participeert daarom, waar mogelijk, in vleermuisonderzoeken en -projecten van andere organisaties.

De opgedane kennis stellen we niet alleen intern aan IVNNKL beschikbaar, maar ook door het geven van excursies aan anderen.

info: Lineke Barendregt, 072 5111 660; mail: linekebarendregt@upcmail.nl