Slootjesdag Bakkum

Slootjes vissen in Bakkum

Op zoek naar de geelgerande watertor en waterschorpioen

Ontdek de wondere wereld in, op en rond het water van één van de prachtigste sloten die Kennemerland rijk is: die van Zeerijdtsdijkje achter Restaurant het Ruiterhuys.

Een sloot is een klein ecosysteem. Dat systeem kan gemakkelijk worden verstoord. Daarom is goed waterbeheer van levensbelang. Dat geldt zowel voor de hoeveelheid water als voor de waterkwaliteit. Dankzij de inspanningen van gemeenten, waterschappen en natuurbeheerders wordt het oppervlaktewater beter beheerd en dat is te merken. Sloten en plassen zitten vol leven, zo ook de sloten van Zeerijdtsdijkje in Bakkum.

Waterschorpioenen, keizerslibellen, kokerjuffers, staafwantsen en groene kikkers: het wemelt er van het leven. Gele lissen, egelskop en waterweegbree staan te shinen in het water naast een kruidenrijk weiland vol boterbloem, zuring, rolklaver, ogentroost en rietorchis.

En al dat prachtigs is best een feestje waard! IVN Midden Kennemerland en de Gemeente Castricum vieren dan ook jaarlijks Slootjesdag. Dit jaar op zondag 16 juni.

Kom je zondag ook de sloot bewonderen en zoeken naar de rover der rovers: de geelgerande watertor?

Met één van onderstaande formulieren meld je jouw gezin/groepje kinderen aan voor een tijdslot. Per groepje is een teil, zoekkaart en schepnet beschikbaar. Meer kinderen? Er zijn wat extra netten, maar als je er eentje thuis hebt, neem die vooral mee! Laarzen, een setje droge kleren en zonnebrand zijn ook warm aanbevolen.

Meld je snel aan! Vol is vol!

Aanmeldformulier voor:
tijdslot 10:00 tot 11:00 uur                          tijdslot 11:00 tot 12:00 uur  VOL!!
tijdslot 12:00 tot 13:00 uur   VOL!!             tijdslot 13:00 tot 14:00 uur
tijdslot 14:00 tot 15:00 uur                          tijdslot 15:00 tot 16:00 uur

 

Waar
Sloot aan het Jan Miessenlaantje achter het Ruiterhuys
Heereweg 83
1901 MC Castricum
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina