Werkgroep Wilgen Knotten

De knotgroep bestaat ruim 40 jaar en nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!
Als je houdt van werken in de natuur, kom dan gewoon eens een keertje mee knotten. Iedereen is welkom om mee te helpen. Speciale vaardigheden zijn niet nodig.

Onze knotploeg is onmisbaar in het behoud van het oud-Hollandse landschap. De leden knotten oude, bestaande wilgen en ze planten en onderhouden nieuwe wilgenstaken. Zo houden ze de karakteristieke landschapselementen in stand.

Ook verzorgt de werkgroep op verzoek voor natuurbeheerders een cursus wilgenknotten.

Er wordt geknot in de maanden november tot en met maart  en de standaard knotdag is de zaterdag. In de week ervoor krijgt iedereen een email met het knotadres en wat gegevens over de te knotten bomen. Op de knotdag wordt er om 9:00 uur verzameld in Akersloot en samen naar de knotplek gereden. De knotters die met eigen vervoer komen zien we bij het knotadres. Een knotdag eindigt meestal tussen 15:00 en 16:00 uur. 

Wil je meerijden of met eigen vervoer komen, meld je dan uiterlijk op de vrijdag voor de datum van het knotten aan bij (één van) de coördinatoren. Zij weten het adres waar geknot gaat worden.

Neem brood/beleg mee en eventueel extra drinken; voor koffie en thee wordt gezorgd. Meestal gaan we tussen 3 uur en half vier naar huis, soms wordt het iets later om de klus af te maken.

Contact
Email: wilgenivnmkl@gmail.com

Vertegenwoordiger: vacature
Waarnemend vertegenwoordiger: Aris Groot
Administrateur: Rene Mastwijk