Kabouterwandeling op 11 april en 7 juni

Elsloo 29 mei 2023

Eindelijk na weken van voorbereiding was het zover. De kabouterwandeling voor 130 kinderen van groep 1 en 2 van KC-Aelse! De licht gespannen, enthousiaste kaboutervrijwilligers waren al vroeg in het kasteelpark aanwezig om alles klaar te zetten voor de kinderen. Er waren drie posten bedacht op verschillende plekken verspreid over het park. Waar de kinderen van alles te weten zouden komen over kabouters. Tussen de posten door konden de kinderen kabouters en kabouterhuisjes zoeken met hulp van kabouterbegeleiders die de weg wezen.

Na een ronde langs alle kabouterhuizen om de was op te hangen en de tuinkabouters een plek te geven, net op tijd klaar om de eerste groep kinderen te ontvangen. Snel nog de rode kaboutermuts op!

Al snel gonsde het in het kasteelpark van de kabouteractiviteiten en het geroep van enthousiaste kinderen. Op de eerste post werd er door de kinderen hard geverfd, de mooiste kabouters kwamen tevoorschijn op voor gezaagde houtblokjes en ook de paddenstoeltjes van kurk werden van de mooiste kleuren voorzien. Kabouter Spillebeen kreeg weer heel veel nieuwe vrienden. Bij de volgende post leerden de kinderen alles over sporen en kruiden (die alle kanten opwaaiden door de harde wind) leerden ze een belangrijke les om alles wat onder de armpjes groeide en bloeide niet zomaar gegeten mocht worden, en wat kabouters allemaal doen voor de dieren. Ook moesten ze proberen om slootje te springen, wie kwam er het verst? Bij de verhalenpost zaten de kinderen gezellig in een kring om de vertellers heen, een beetje beschut uit de wind in de zon. Het verhaal over hoe de vliegenzwam aan zijn witte stipjes was gekomen, was een groot succes, de kinderen luisterden geboeid. Na het verhaal mochten ze nog een aantal kabouterhuizen bekijken en zongen ze samen met vertelkabouters nog kabouterliedjes, voordat ze door de begeleiders met rode puntmuts werden meegenomen naar de volgende post

Op het eind van de route kregen de kinderen heerlijke limonade met cake, zodat ze nog wat energie hadden om terug te lopen naar school. De reacties van de kinderen over de wandeling waren onbetaalbaar, wat een rijke fantasie hebben die kleintjes nog! Ook de reacties van de leerkrachten waren hartstikke positief. Zo konden we deze dag met een heel goed gevoel afsluiten. Hoewel menig kabouter wel de beentjes omhoog heeft gedaan na deze drukke maar geweldige dag!

Hier het uitgebreide verhaal met foto’s

 

Deel deze pagina