Natuurpad Biddinghuizen

Aan de zuidwest kant van Biddinghuizen is door IVN-afdeling Gemeente Dronten een natuurpad aangelegd. Dat ligt voor een deel in het zgn. Dorpsbos en voor een deel in het aangrenzende bos van Staatsbosbeheer. Dit natuuurpad maakt o.a. gebruik van de bestaande (semi-)verharde paden maar slingert ook tussen de bomen en het struikgewas over onverhard terrein.

Route

Het pad wordt gemarkeerd door houten ronde palen met een gele kop. Langs het pad staat een aantal informatieborden die aangeven wat er in de directe omgeving te zien is. Ook hangen er zo'n 50 nestkastjes die in het broedseizoen worden gecontroleerd op bezetting.De route is totaal 3,5 kilometer lang en het natuurpad begint rechts naast de ingang van de ijsbaan aan het einde van de Sportlaan in Biddinghuizen.

Biddinghuizen heeft het ijsvogeltje in haar logo staan en als u goed oplet heeft u grote kans deze tijdens uw rondwandeling te zien vliegen. Ook zijn er hele velden daslook te vinden.

Langs het natuurpad staan een twintigtal informatie borden over de natuur waar u op dat moment staat. 

Nestkastcontrole en onderhoud

Door vrijwilligers wordt er regelmatig onderhoud gepleegd aan het natuurpad en de nestkastjes. Wilt u meer hierover weten of een keer mee? Kijk dan hier

Download hieronder deze beschrijving.

dnt_natuurpad_biddinghuizen.pdf