12 straten groen

In veel gemeenten worden al stappen gezet om buurten groener te maken. Groen in de buurt wordt steeds belangrijker en ook noodzakelijker. Ook de gemeente Dronten doet hier graag aan mee.
Meer groen in de buurt levert een bijdrage aan de oplossing van grotere uitdagingen zoals klimaatverandering, hittestress, waterberging, biodiversiteit én gezondheid. Meer groen in de buurt zorgt er ook voor dat bewoners meer en prettig samenleven met elkaar (sociale cohesie).
Een mooi initiatief is een nieuw televisieprogramma van KRO-NCRV. Het programma heet: ’12 straten groen’ en wordt in het najaar van 2023 uitgezonden. In 12 provincies worden er telkens 1 project uitgezocht dat onderhanden wordt genomen.
12 straten groenIn Dronten is het oog gevallen op een grijs kaal pleintje aan de Groenlandstraat (zie kaartje). Het is de bedoeling dat dit plein amen met de bewoners wordt omgetoverd tot een groen parkje.

Op woensdag 1 maart is er een grote klusdag waarbij de buurt aan de slag gaat om het pleintje een make-over te geven tot een groen geheel.

Je begrijpt dat dit een karwei om veel handen vraagt. En de buurtbewoners krijgen dit alleen niet voor elkaar.

Het programma ‘12 Straten Groen’ heeft aan IVN Dronten gevraagd een bijdrage te leveren. En dat willen we! Details volgen later.

 

De oproep is:

Wie steekt op woensdag 1 maart de handen uit de mouwen en helpt mee het pleintje aan de Groenlandstraat te vergroenen.

Ik wil graag informatie over de scholenwerkgroep

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Deel deze pagina