Dronten
Slootjesdagen
Op
zondag12jun202214:00

Slootjesdag

Op zoek naar leven in het water

Op zondagmiddag 12 juni aanvang 14:00 uur is er een slootjesmiddag in Swifterbant. Tot 16:00 uur kunnen kinderen (met hun ouders) langs komen en op zoek gaan naar diertjes in het water. Deskundige IVN gidsen helpen de kinderen met vangen en het op naam brengen . Maar belangrijker nog is dat het gewoon leuk is om te kijken wat er allemaal in het water leeft.
De middag wordt gehouden langs bij de vijver in het staatbos van Swiferbant Bij de ingang van het bos aan de Bosweg loopt u ongeveer 400 meter het bos in. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Doe mee met het Slootjesonderzoek

Tijdens de Slootjesdagen ontdek je het leven in de Nederlandse sloot. Het aantal soorten waterdiertjes en planten geeft inzicht in de biodiversiteit en daarmee de waterkwaliteit van de slootjes. Draag bij aan een grootschalige citizen science onderzoek door de waterdiertjes te tellen en in te vullen op de website van Waterdiertjes.nl. Zo help je onderzoekers van Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen Universiteit en Waterschappen om een beter beeld te krijgen van het Nederlandse waterleven. Zij kunnen dan werken aan maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op de IVN website Slootjesdagen

Algemene informatie

zondag 12 juni 2022 - 14:00
Locatie: 
vijver staatsbos Swifterbant
bosweg
Swifterbant
Nederland
Google Maps image