Florawerkgroep

 

Florawerkgroep IVN “De Steilrand”

Wilt U ook graag weten wat er allemaal groeit en bloeit in onze natuur, dan is het misschien leuk en leerzaam om U aan te sluiten bij onze plantenwerkgroep. Elk jaar stellen we een nieuw jaarprogramma samen, waarbij de studie van planten centraal staat. In lente, zomer en najaar gaan we naar buiten, om in een bepaald gebied te determineren en te inventariseren. Elk jaar is dat een ander natuurterrein binnen ons werkgebied. Daarvoor heeft ieder lid de beschikking over een flora van Heukels. Aanschaf van een loupe is aan te bevelen door het nieuwe lid zelf. Wel heeft onze werkgroep binoculairs, die vooral voor de studie van mossen onontbeerlijk zijn. Maar ook andere planten geven na een fikse uitvergroting vele geheimen prijs. Al eens de vaatbundels van planten bekeken, de schubben van coniferen of de structuur van zaden? Er gaat een wereld voor U open!

De herfst luiden we in met een combinatie, ‘s middags gaan we samen in ons jaarlijkse inventarisatiegebied enkele paddenstoelen verzamelen om die ‘s avonds te determineren, een leerzame activiteit.

In de winter is er altijd een studieprogramma binnen. Naast de studie van planten, mossen, korstmossen, coniferen en paddenstoelen, bekijken we ook foto’s en dia’s. Op verzoek kunnen we ook deskundigen met specialismen uitnodigen.

Daarnaast maken we twee keer per jaar een uitstapje naar een botanische tuin, arboretum of mooi natuurgebied in onze regio. Na aanmelding (via het contactformulier op onze website) krijgt U een uitgebreid jaarprogramma met ledenlijst toegestuurd.

DE REGULIERE BIJEENKOMSTEN vinden plaats in de buurtkamer van gebouw “Atrium” Mr. Bosmanhof, Reuver: van oktober  tot maart, aanvang telkens om 19.30 uur. Meestal stoppen we even na 22.00 uur.

Jaarprogramma IVN Florawerkgroep 2023

Voor activiteiten van de Florawerkgroep kunt u contact opnemen met mevrouw, Hanny Feuler-Boonen,    feuboo@ziggo.nl                                                                           077-4741091